top of page
 • AutorenbildNikos Pepelidis

Έγγραφα – οτιδηποτε απαιτειται ωστε να τα παραδώσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Ταυτότητες, πιστοποιητικά, ασφαλιστικά έγγραφα - η ανάκτηση σημαντικών εγγράφων μετά από απώλεια μπορεί να είναι χρονοβόρα, αγχωτική και δαπανηρή.Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ακόμη και αδύνατο να λάβετε αντικαταστάσεις, για παράδειγμα στην περίπτωση πιστοποιητικών προσόντων ή αναφοράς εργασίας. Επομένως, όσοι κρατούν όλα τα σημαντικά γράμματα σε ένα μέρος ενεργούν ιδιαίτερα συνετά. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για παράδειγμα λόγω πυρκαγιάς ή επικείμενης πλημμύρας, μπορείτε να πάρετε μαζί σας όλα όσα χρειάζεστε με ένα εύκολο βήμα.


Γιατί χρειάζεστε έναν φάκελο έκτακτης ανάγκης;


Δεν έχει σημασία αν πρέπει να φύγετε γρήγορα από το σπίτι ή αν σας συμβεί κάτι: ένας φάκελος έκτακτης ανάγκης βοηθά να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα μέλη της οικογένειάς σας και να έχετε τα πάντα στη διάθεσή σας στη δύσκολη στιγμή που ακολουθεί.


Τι ανήκει σε έναν φάκελο έκτακτης ανάγκης;


Σύμφωνα με μια σύσταση της Bundesamts für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές), ένας τέτοιος φάκελος έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να περιλαμβάνει, για παράδειγμα, το οικογενειακό μητρώο ή τα πιστοποιητικά γέννησης, γάμου και θανάτου όλων των μελών της οικογένειας, καθώς και αποδεικτικό υπηκοότητας, εάν αυτό είναι απαιτείται. Πρέπει οπωσδήποτε να αποθηκεύσετε τα πρωτότυπα αυτών των εγγράφων.


Συμπεριλάβετε επίσης τα ακόλουθα έγγραφα ως πρωτότυπο ή ως επικυρωμένο αντίγραφο:


 • Συμβόλαια λογαριασμών και εξουσιοδοτήσεις τράπεζας

 • Ασφαλιστήρια συμβόλαια

 • Λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή τίτλους

 • Συνταξιοδοτικά ή άλλα πιστοποιητικά εισοδήματος καθώς και τα προσφατα εκκαθαριστικα φορου εισοδήματος

 • Πιστοποιητικά από σχολεία ή πανεπιστήμια ή ινστιτούτα στα οποία ολοκληρώσατε πρόσθετη εκπαίδευση, καθώς και το πιστοποιητικό ελεγχων του ακινητου

 • συμβόλαια μίσθωσης και χρηματοδοτικής μίσθωσης

 • προγαμιαίες συμφωνίες

 • Πιστοποιητικά πολύτιμων αντικειμένων όπως εικόνες, αντίκες ή παρόμοια επίσης

 • Διαθήκες, πληρεξούσια, μέριμνα και διαθήκες διαβίωσης


Μπορείτε επισης να συμπεριλαβετε αντίγραφα των παρακάτω εγγράφων, για παράδειγμα:


 • Ταυτότητα ή διαβατήριο

 • Αδεια οδήγησης και έγγραφα οχήματος

 • Απόσπασμα από το κτηματολόγιο του ακινήτου

 • Κάρτα ασφάλισης υγείας και κάρτα εμβολιασμού

 • Αποδεικτικό εγγραφής ή ειδοποιήσεις από τον Οργανισμό Απασχόλησης

 • Πιστοποιητικά μέλους από συλλόγους, συλλόγους ή άλλους φορείς και

 • Τιμολόγια που δείχνουν τις εκκρεμείς αξιώσεις πληρωμής σας


Πώς και πού πρέπει να φυλάσσονται τα έγγραφα;


Κλειστε όλα τα χαρτιά σε έναν αδιάβροχο και πυρίμαχο χαρτοφύλακα. Διατίθεται σε εξειδικευμένα καταστήματα για περίπου απο €20 ισως και για περισσοτερα. Ο χαρτοφυλσκσς θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος απο το οποιο θα περάσετε ούτως ή άλλως καθως θα εγκαταλειπετε γρήγορα το σπίτι ή το διαμέρισμα. Ενημερώστε επίσης τα άλλα μέλη του νοικοκυριού πού φυλάτε αυτον το φάκελο έκτακτης ανάγκης, ώστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να μπορούν να κρατούν ασφαλή σημαντικά έγγραφα ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε κοντά τους.

Συμβουλή:

Στον ιστότοπο της Bundesamts für Bevölkerungsschutz und Katastrophenhilfe (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές) θα βρείτε πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές για να είστε καλά προετοιμασμένοι για ειδικές καταστάσεις.

Μπορούν να συλλεχθούν τα έγγραφα και ψηφιακά;


Εναλλακτικά, συνιστάται η σάρωση όλων των σημαντικων εγγραφων και η ψηφιακή αποθήκευση τους (USB stick). Πολλοί συνδυάζουν επίσης χαρτί και ψηφιακούς φακέλους έκτακτης ανάγκης, οπου ο χαρτοφυλακας εγγράφων αποθηκεύεται στο σπίτι, ενω η μνήμη (USB stick) κατατίθεται σε συγγενείς, φίλους ή συμβολαιογράφο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα πρωτότυπα μπορεί να έχουν χαθεί, αλλά εξακολουθείτε να έχετε σημαντικές πληροφορίες, όπως αριθμούς ασφάλισης και πληρεξούσια.

Εναλλακτικη και πιο συγχρονη λυση, να αποθηκεύσετε τα ψηφιακά έγγραφα σε σύννεφο (Cloud), δηλαδή σε εξωτερική μνήμη στο Διαδίκτυο. Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο cloud, ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε έναν πάροχο από τη Γερμανία ή τουλάχιστον από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλήρης γερμανική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων ισχύει μόνο για αυτές τις εταιρείες. Η προστασία διπλής πρόσβασης, ο λεγόμενος έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων, διασφαλίζει ότι τα έγγραφά σας προστατεύονται από μη εξουσιοδοτημένη προβολή όσο το δυνατόν περισσότερο.


Για οποιαδηποτε ερωτηση, ή απορια μη διστάσετε να με καλεσετε στο 0172 400 7666 ή κλείστε ένα ραντεβού εδω.


@photo by Kindel Media

 

Follow me on Twitter. Check out my website.Nikos Pepelidis


Γεια χαρα! Ειμαι ο Νίκος. Eπαγγελματιας, εξειδικευμένος σύμβουλος ακινήτων στο Μόναχο. Η 12ετης εμπειρία και η γνωση της αγορας, μου επιτρεπει να σας εγγυηθώ μια απολυτη προσωπική, εχεμυθη και αποτελεσματικη εξυπηρέτηση. Καθημερινα, τοσο εγω, οσο και η ομάδα των συνεργατων μου απο την Postbank Immobilien GmbH βρισκομαστε διπλα σας για να σας εξυπηρετησουμε από την αρχικη αναζητηση εξευρεσης ακινητου, μέχρι την παράδοση των κλειδιών του στα χερια σας. Οι ανάγκες σας αποτελουν προτεραιοτητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού εδω

39 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page