top of page
  • AutorenbildNikos Pepelidis

Εξασφαλίστε το ακίνητο των ονείρων σας - 6 βήματα για τη χρηματοδότηση ακινήτων!

Ολο και περισσότερες οικογένειες αποφασίζουν να αποκτήσουν το δικό τους ακίνητο. Το δικό σας σπίτι θεωρούνταν πάντα μια επένδυση ανθεκτική στην κρίση.Τα πλεονεκτήματα είναι σαφή: οι κατοικιες είναι μια ασφαλής επένδυση, οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουν ενοίκιο μετά τη φάση της χρηματοδότησης και επιπλεον μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή στους δικούς τους τέσσερις τοίχους χωρίς ανησυχία. Αυτη την περιοδο τα ακίνητα έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ: συχνά δεν είναι εύκολο να αποκτήσει κανείς το πολυπόθητο ακίνητο των ονείρων του, αλλά με ένα σταθερό οικονομικό σχέδιο, τοσο οι μεσίτες, οσο και οι πωλητές μπορούν γρήγορα να πειστούν.


Καλά σχεδιασμένο = μισό αγορασμένο


Τελικά, δεν έχει σημασία πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ακίνητο που αγοράσατε - θα έχετε πλεονεκτήματα σε κάθε περίπτωση. Εάν κατοικισετε εσεις στο ακίνητο που αγοράσατε, θα γλιτώσετε από τις πληρωμές ενοικίου μήνα με το μήνα, αφού εξοφλήσετε το δάνειο του ακινήτου. Ακόμη κι αν νοικιάσετε το ακίνητο, αυτό παλι θα σας προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο ταμείο σας, εξάλλου, το εισόδημα από τα ενοίκια είναι τακτικό και ανθεκτικό σε κρίσεις. Επιπλεον οι αγοραστές ακινήτων επωφελούνται από πολυάριθμα φορολογικά πλεονεκτήματα.


Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, σε συνδυασμό με τα πολύ χαμηλά επιτόκια που ισχύουν σήμερα για τα δάνεια ακινήτων, εξασφαλίζουν την υπαρξη μιας εξαιρετική ασυμμετριας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά. Οι υποψήφιοι αγοραστές σχηματίζουν κυριολεκτικά ουρές, ιδίως στις περιζήτητες περιοχές κατοικιών - οι δε, πωλητές κατοικιών και οι μεσίτες μπορούν να επιλέξουν ποιος θα πάρει το χρίσμα για να αγοράσει ένα ελκυστικό ακίνητο. Ένα σταθερό σχέδιο χρηματοδότησης είναι πάντα χρήσιμο! Εάν μπορείτε να αποδείξετε με αξιοπιστία ότι είστε αρκετά φερέγγυοι για να αγοράσετε το ακίνητο που έχετε στο μυαλό σας, θα έχετε γρήγορα τους πρώτους θετικούς πόντους όταν μιλάτε με τους πωλητές.


Εάν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα ακίνητο, θα πρέπει πρώτα να προβείτε σε μια ολοκληρωμένη ταμειακή ανάλυση. Προκειμένου να καταρτιστεί ένα σχέδιο χρηματοδότησης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσα ίδια κεφάλαια έχετε στη διάθεσή σας για το σχέδιο 'αγορά κατοικίας'.


Βημα 1: Καθορίστε το διαθέσιμο σας κεφάλαιο


Για να μην επιβαρύνετε οικονομικά τον εαυτό σας, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 20 τοις εκατό ίδια κεφάλαια διαθέσιμα για την αγορά ενός σπιτιού, ή μιας πολυκατοικίας. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα ακίνητο για 300.000 ευρώ, χρειάζεστε τουλάχιστον 60.000 ευρώ να καλυφθουν από δικά σας κεφάλαια. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα αποταμιευτικά συμβόλαια οικοδομικών εταιρειών, τις αποταμιεύσεις σε λογαριασμούς καταθέσεων ειτε τρεχουμενους, ειτε οψεως, ή πχ τυχον κεφάλαια που μπορεί να προέρχονται από κληρονομιά. Θυμηθείτε επίσης να λάβετε υπόψη τα τρέχοντα χρέη σας, εάν υπάρχουν, στο ισοζύγιο των ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων.


Βημα 2: Καθοριστε τη μέγιστη δυνατή δόση του δανείου


Αυτό το σημείο ανήκει επίσης σε ένα στεγανό σχέδιο χρηματοδότησης για την αγορά ακινήτων: Προσθέστε όλα τα τακτικά εισοδήματα του νοικοκυριού σας και αφαιρέστε από αυτά όλα τα έξοδα. Μπορείτε ήδη να λάβετε υπόψη σας το γεγονός ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνετε ενοίκιο στο μελλοντικό σας σπίτι, εάν θέλετε να κατοικηθει το ακίνητο απο εσας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να πληρώνετε εσεις το κόστος της ενέργειας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων, τον φόρο ακίνητης περιουσίας, την αποχέτευση και τον καθαρισμό των δρόμων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα γενναιόδωρο οικονομικό απόθεμα: Κατά κανόνα, η δόση του δανείου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50 τοις εκατό του καθαρού εισοδήματός σας.

Βημα 3: Ποιο ποσο δανειου είναι ρεαλιστικό;


Το ποσό του δανείου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα σε ένα σχέδιο χρηματοδότησης για ακίνητα. Για να υπολογίσετε το ποσό του δανείου, πρέπει να λάβετε ως βάση τη διάρκεια, το χρεωστικό επιτόκιο και την αποπληρωμή.


Βημα 4: Μην ξεχνάτε τα παρεπόμενα έξοδα!


Κατά την αγορά κατοικίας, ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με σημαντικά πρόσθετα έξοδα, όπως συμβολαιογραφικά έξοδα, έξοδα κτηματολογίου, έξοδα μεσίτη και φόρος μεταβίβασης γης. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη αυτά τα έξοδα όταν καταρτίζετε το προσωπικό σας σχέδιο χρηματοδότησης για την αγορά κατοικίας.

Βημα 5: Ποιες κρατικές επιδοτήσεις λαμβάνω όταν αγοράζω σπίτι;


Οταν κτίζετε ή αγοράζετε το δικό σας σπίτι, το κράτος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και να σας υποστηρίξει στο έργο σας. Σε αυτά περιλαμβάνονται διάφορα προγράμματα επιδότησης της Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW Bank), Wohn-Riester ή Vermögenswirksame Leistungen. Σε ξεχωριστό άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες κυβερνητικές επιλογές χρηματοδότησης.


Βημα 6: Ορίστε το προσωπικό σας ανώτατο, όριο τιμών


Ολοι οι παραπάνω παράγοντες θα επηρεάσουν τελικά τη μέγιστη δυνατή τιμή αγοράς του νέου σας ακινήτου. Εάν ορίσετε ένα ανώτατο όριο τιμής για το ακίνητο, θα πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε και τυχόν έξοδα ανακαίνισης. Κάποιος που μπορεί να παρουσιάσει ένα υγιές σχέδιο χρηματοδότησης ακινήτων σε μεσίτες και/ή πωλητές κατοικιών είναι πολύ πιο πιθανό να είναι κατάλληλος υποψήφιος για αγορά από κάποιον που έχει ασχοληθεί ανεπαρκώς με το θέμα. Ο πιο σημαντικός κανόνας εδώ: Ποτέ μην υπερεκτιμάτε τις οικονομικές σας δυνατότητες, αλλά μάλλον υπολογίστε συντηρητικά. Οι μεσίτες είναι αποδεδειγμένα ειδικοί και μπορούν πολύ γρήγορα να αναγνωρίσουν αν ένα σχέδιο χρηματοδότησης έχει γίνει 'υπο πιεση'.

Με σφραγίδα: αποδείξτε την αγοραστική σας δύναμη με το Πιστοποιητικό Αγοραστή της Postbank;


Θα θέλατε να αποδείξετε την οικονομική σας κατάσταση και να πείσετε έτσι τους μεσίτες και τους πωλητές κατοικιών για την αγοραστική σας δύναμη; Είναι πολύ εύκολο: με το Πιστοποιητικό Αγοραστή της Postbank μπορείτε να αποκτήσετε βεβαιωση της τρέχουσας οικονομικής σας κατάστασης γρήγορα, εύκολα και δωρεάν. Το Πιστοποιητικό δημιουργείται ηλεκτρονικά. Μετά από λίγα μόλις λεπτά θα έχετε ένα έγγραφο που θα σας ξεχωρίζει αποτελεσματικά από τους άλλους υποψήφιους αγοραστές - υπό την προϋπόθεση ότι έχετε καλή πιστοληπτική ικανότητα. Παρεμπιπτόντως, θα χαρούμε επίσης να τεκμηριώσουμε την οικονομική σας κατάσταση, εάν πραγματοποιήσετε την αγορά ακινήτου με άλλον χρηματοδοτικό εταίρο εκτός της Postbank. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: με το Πιστοποιητικό Αγοραστή Postbank, έχετε έναν απόλυτο άσο στο μανίκι σας σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας - και σημαντικά καλύτερες πιθανότητες στον ανταγωνισμό για το ακίνητο των ονείρων σας.


Μη διστάσετε να με καλεσετε στο 0172 400 7666 ή κλείστε ένα ραντεβού εδω για να εξετασουμε την τρέχουσα οικονομική σας κατάσταση, σήμερα κιολας.


@photo by Expect Best

 

Follow me on Twitter. Check out my website.Nikos Pepelidis


Γεια χαρα! Ειμαι ο Νίκος. Eπαγγελματιας, εξειδικευμένος σύμβουλος ακινήτων στο Μόναχο. Η 12ετης εμπειρία και η γνωση της αγορας, μου επιτρεπει να σας εγγυηθώ μια απολυτη προσωπική, εχεμυθη και αποτελεσματικη εξυπηρέτηση. Καθημερινα, τοσο εγω, οσο και η ομάδα των συνεργατων μου απο την Postbank Immobilien GmbH βρισκομαστε διπλα σας για να σας εξυπηρετησουμε από την αρχικη αναζητηση εξευρεσης ακινητου, μέχρι την παράδοση των κλειδιών του στα χερια σας. Οι ανάγκες σας αποτελουν προτεραιοτητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού εδω

27 Ansichten0 Kommentare

Comentários


bottom of page