top of page
 • AutorenbildNikos Pepelidis

Εξοδα ανακαίνισης - αυτα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη χρηματοδότηση της αγορας κατοικιας.

Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα απο την αγορα της κατοικιας, γιαυτο συχνά επιλέγετε ένα "παλιο", επειδή τα παλιά σπίτια είναι συνήθως φθηνότερα από ένα νέο ίδιου μεγέθους.Ωστόσο, αν αγοράσετε, ανακαινησετε και εκσυγχρονίσετε ένα παλιό σπίτι, συχνά εξακολουθούν να υπάρχουν επιπλεον έξοδα τα οποια θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη χρηματοδότηση της αγορας σας. Αλλωστε, οποιος σκέφτεται στρατηγικα μπροστά και τηρεί τη σωστή σειρά εξοικονομεί χρηματα και μειωνει το κόστος.


Ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού - αύξηση της άνεσης διαβίωσης και της αξίας του ακινήτου


Η αγορά ενός παλιού σπιτιού προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την κατασκευή ενός νέου. Πρώτα απ' όλα, η έκταση του οικοπέδου των υφιστάμενων ακινήτων είναι συνήθως μεγαλύτερη. Επιπλέον, δεν αγοράζετε το περίφημο "γουρούνι στο σακκι", καθως μπορείτε να επιθεωρήσετε ένα υπάρχον κτίριο και να δείτε ακριβώς πώς θα είναι το μελλοντικό σας σπίτι. Ο σχεδιασμός ενός νέου κτιρίου, η επίβλεψη, οι αλλαγες και ο σχεδιασμός της επίπλωσης κλπ εργασιων δεν ειναι απλη υποθεση, απαιτουν πολύ χρόνο και προσπάθεια.


Βεβαια είναι σπάνιο να βρείτε στην αγορά ακινήτων ένα παλαιότερο σπίτι που να ανταποκρίνεται εκατό τοις εκατό στις απαιτήσεις σας. Άλλωστε τα μπάνια "αντίκες" με πράσινους λεκεδες απο την υγρασια και τη μουχλα είναι ενοχλητικό θεαμα, οπως και τα επιπλεον εξοδα αντικαταστασης του παλιας εγκαταστασης θέρμανσης με πετρελαιο κλπ. Για το λόγο αυτό, όταν αγοράζετε ένα υπάρχον ακίνητο, συνιστάται να προγραμματίσετε ενα πρόσθετο κεφάλαιο για μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση.


Ανακαίνιση σπιτιου - ποιο είναι το κόστος;


Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία και τη δομική κατάσταση του σπιτιού. Σύμφωνα με έναν γενικό κανόνα, θα πρέπει να προσθέσετε ενα ποσοστο περίπου 30% στην τιμή αγοράς για μια εκτεταμένη ανακαίνιση. Φυσικα, αυτό αποτελεί μόνο έναν πρόχειρο οδηγό υπολογισμου και οχι κανονα καθως οποιοδηποτε κόστος ανακαινισης η εκσυγχρονισμου θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως πχ το επίπεδο ενεργειακης αποδοτικότητας του σπιτιού που επιδιώκετε κλπ.


Μην αποθαρρύνεστε από αυτή την τάξη μεγέθους: Ο εκσυγχρονισμός ενός παλαιότερου κτιρίου είναι μια δημιουργικη διαδικασία. Μπορείτε να δείτε πώς ένα ακατέργαστο διαμάντι μπορεί να μετατραπεί στο δικό σας ατομικό και άνετο σπίτι. Με αυτό το σημαντικό βήμα, αυξάνετε επίσης την αξία του σπιτιού και κάνετε μια πιθανή πώληση πολύ πιο κερδοφόρα.


Συμβουλή:

Σύμφωνα με το νόμο, ο πωλητής ενός σπιτιού πρέπει πάντα να παίζει με "ανοιχτα" χαρτιά. Αν αποκρύψει οποιαδηποτε απο τα ελαττώματα κατά την πώληση του κτιρίου, ο αγοραστής δικαιούται αποζημίωση. Διαφορετικά, κατά την αλλαγή ιδιοκτησίας ενός ακινήτου, το σύνθημα είναι: "Gekauft wie gesehen"! (Αγοραστηκε οπως δειχνει).

Αγορά παλαιών κτιρίων - γιατί να συνεργαστειτε μ' έναν εμπειρογνώμονα;


Μια γενική εικόνα των αναγκών και των απαιτησεων για ανακαίνιση του νέου σας σπιτιού θα την λαβετε ηδη απο την επιθεωρηση κατα το πρώτο ραντεβού υποδειξης απο τον μεσιτη σας. Ακόμα και οι μη ειδικοί μπορούν γρήγορα να καταλάβουν αν η πρόσοψη χρειάζεται νέο βάψιμο ή αν ο λέβητας 30 ετών πρέπει να αντικατασταθεί. Το πιο δύσκολο σημειο ειναι οι κρυφές ζημιες και ατέλειες. Συνιστάται πάντα να ζητάτε τη βοήθεια ενός ειδικού εκτιμητή ακινήτων και να ορισετε ενα ραντεβού με τον πωλητη αποκλειστικα και μονο επιθεώρησης πριν υπογράψετε το συμβόλαιο.


Τα ελαττώματα τα οποια συνηθως συναντωνται ειναι:

 • Υγρασία στο κελάρι

 • Μολύνσεις από μυκητες

 • Έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες (υλικα απο αμίαντο, χρηση τοξικής βαφής ξύλου)

 • Πολυκαιρισμενα δοκάρια στέγης

 • Στατικά ελαττώματα

 • Σκουριασμένοι σωλήνες

 • Μη ασφαλείς ηλεκτρικές εγκαταστάσεις


Πώς να σχεδιάσετε την ανακαίνιση;


Πριν από οποιονδήποτε ανακαινιση, πρέπει οπωσδηποτε να διενεργηθεί μια ενεργειακή απογραφή:

 • Πού χάνει πολύ θερμότητα το σπίτι;

 • Πού μπορεί να εξοικονομηθεί ενέργεια;

 • Ποιες εργασίες είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί αυτό;

Αποδεδειγμένα ειδικοί για μια τέτοια ανάλυση είναι οι ενεργειακοί σύμβουλοι στην περιοχή σας.ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Το Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle (BAFA) χορηγεί επιδοτήσεις για ενεργειακές συμβουλές.Ανακαίνιση σπιτιού - η σειρά βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων;


Εχετε αγοράσει ένα παλιο ακίνητο και θα θέλατε να ξεκινήσετε αμέσως την ανακαίνισή του; Μην βιάζεστε, αλλά προσεγγίστε το έργο με οργανωμενο και μελετημένο τρόπο. Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να εξαλείψετε τα πιο σοβαρά ελαττώματα του κτιρίου. Εξάλλου, τι νόημα έχει ένα φανταχτερό παρκέ δάπεδο ή μια νέα ταπετσαρία αν το ακίνητο παρουσιάζει ρωγμές στα στατικα στοιχεια για παράδειγμα, ή αν οταν βρέχει το κτιριο "βαζει" νερα μέσα από τα χαλαρά κεραμίδια οροφής;


Προτού λοιπόν ξεκινήσετε με τις εργασίες αισθητικής ανακαίνισης, θα πρέπει πρωτα να φέρετε τα απαραιτητα τμηματα του γηρασμένου σπιτιού στα μέτρα σας. Αν θέλετε να εκσυγχρονίσετε ένα παλιό σπίτι, μπορεί να είναι απαραίτητη ακόμη και η ανακαίνιση του πυρήνα. Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη ανανέωση της στέγης, ενισχυση των στατικων, αντικατασταση των κουφωματων, πορτων και παραθύρων και πληρης αντικατασταση των σωλήνωσεων της ύδρευσης και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.


Όσο πιο καινούργιο είναι ένα ακίνητο και όσο καλύτερη είναι η κατάσταση συντήρησής του, τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη για ανακαίνιση. Παρόλα αυτά, αξίζει σε πολλές περιπτώσεις να εκσυγχρονιστεί το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού. Αν αντικαταστήσετε το παλιό σύστημα θέρμανσης με έναν σύγχρονο λέβητα με τεχνολογία συμπύκνωσης ή/και με αντλία θερμότητας, θα εξοικονομείτε σημαντικό ενεργειακό κόστος, χρόνο με το χρόνο.


ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Η ανακαίνιση του πυρήνα αξίζει τον κόπο να εκτελεστει εαν και μονο προυπολογιζετε γιαυτήν το μεγιστο μεχρι το 75% της τιμής αγοράς του ακινητου. Αν το κόστος ανακαίνισης είναι υψηλότερο, η πλήρης κατεδάφιση και η νέα κατασκευή φανταζει η πιο οικονομική επιλογή.


Για οποιαδηποτε ερωτηση, ή απορια μη διστάσετε να με καλεσετε στο 0172 400 7666 ή κλείστε ένα ραντεβού εδω.


@photo by La Miko

 

Follow me on Twitter. Check out my website.Nikos Pepelidis


Γεια χαρα! Ειμαι ο Νίκος. Eπαγγελματιας, εξειδικευμένος σύμβουλος ακινήτων στο Μόναχο. Η 12ετης εμπειρία και η γνωση της αγορας, μου επιτρεπει να σας εγγυηθώ μια απολυτη προσωπική, εχεμυθη και αποτελεσματικη εξυπηρέτηση. Καθημερινα, τοσο εγω, οσο και η ομάδα των συνεργατων μου απο την Postbank Immobilien GmbH βρισκομαστε διπλα σας για να σας εξυπηρετησουμε από την αρχικη αναζητηση εξευρεσης ακινητου, μέχρι την παράδοση των κλειδιών του στα χερια σας. Οι ανάγκες σας αποτελουν προτεραιοτητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού εδω

75 Ansichten0 Kommentare

Comentarios


bottom of page