top of page
  • AutorenbildNikos Pepelidis

Οι 7 συμβουλές για να συμβάλλετε στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου

Οι τιμές του φυσικού αερίου γνωρίζουν μόνο μία κατεύθυνση: προς τα πάνω. Η κατάσταση είναι σοβαρή.Εφαρμόζεται το δεύτερο από τα τρία στάδια του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο. Είναι τόσο σοβαρό που όλοι καλούνται να εξοικονομήσουν αέριο. Με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να συμβάλλετε στην εξοικονόμηση φυσικού αερίου.

Συμβουλή 1: Εξοικονομήστε ζεστό νερό


Όποιος θερμαίνει νερό μέσω λέβητα αερίου μπορεί να αξιοποιήσει μια τεράστια δυναμικη εξοικονόμησης. Πόσο συχνά χρησιμοποιούμε ζεστό, ή χλιαρό νερό; ενώ το κρύο νερό θα ήταν επίσης επαρκές - για παράδειγμα όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, ξυριζόμαστε, πλένουμε τα χέρια μας, ή πλένουμε τα πιάτα.


Συμβουλή 2: Προσαρμόστε τη φροντίδα του σώματος


Κάντε ντους αντί για μπάνιο - αυτό είναι το σύνθημα για την εξοικονόμηση νερού. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείτε μόνο τη μιση ποσοτητα ζεστου νερου. Επιπλέον, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του νερού του ντους κατά έναν, ή δύο βαθμούς για εξοικονόμηση ενέργειας. Μια θετική παρενέργεια: ο χρόνος του ντους σας μειώνεται αυτόματα με το ψυχρότερο νερό. Με μια ειδική κεφαλή ντους που εξοικονομεί ενέργεια, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε τη μισή ποσότητα νερού που πρέπει να θερμανθεί. Οι περιοριστές ροής, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων στις βρύσες, μειώνουν επίσης την ποσότητα του νερού που ρέει. Με τη βοήθεια του υπολογιστή κόστους ντους του Κέντρου Συμβουλών Καταναλωτή, μπορείτε να μάθετε γρήγορα πόση ενέργεια, νερό και CO2 μπορείτε να εξοικονομήσετε αν μεταβάλλετε τη θερμοκρασία του νερού, ή την ποσότητα του νερού κατα τη διάρκεια του ντους.


Συμβουλή 3: Απενεργοποιήστε τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας


Σύμφωνα με το Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems, περίπου το 10% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από την καύση φυσικού αερίου. Έτσι, αν εξοικονομείτε ηλεκτρική ενέργεια, μειώνετε επίσης την κατανάλωση φυσικού αερίου. Επομένως, απενεργοποιήστε εντελώς όλες τις ηλεκτρικες ή ηλεκτρονικές συσκευές εάν δεν τις χρειάζεστε για μερικές ώρες. Να θυμάστε ότι ενέργεια απαιτείται και σε κατάσταση αναμονής.

Συμβουλή 4: Βελτιστοποίηση του χρόνου μαγειρέματος


Στην κουζίνα, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια τόσο με τις κουζίνες αερίου όσο και με τις ηλεκτρικές κουζίνες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ζεσταίνετε μόνο όσο νερό χρειάζεστε πραγματικά και να τοποθετείτε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στις σωστές εστίες - τόσο οι πολύ μικρές όσο και οι πολύ μεγάλες εστίες προκαλούν απώλειες ενέργειας. Το μαγείρεμα με καπάκι ή ακόμη και με χυτρα συμβάλλει επίσης στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Και αν ψήνετε συνήθως δεν χρειάζεται να προθερμάνετε το φούρνο.


Συμβουλή 5: Μονώστε το διαμέρισμα


Για να μειωθούν τα ρεύματα αέρα και συνεπώς και οι απώλειες θερμότητας από τη θέρμανση, αρκεί συνήθως η αναπροσαρμογή των μεντεσέδων των θυρών και των παραθύρων. Η μονωτική ταινία, ένα νέο προφίλ στεγανοποίησης στο πλαίσιο εξασφαλίζουν επίσης ότι η θερμότητα στους χώρους διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και για τα ρολά, τις περσίδες και τις κουρτίνες, τα οποία κρατούν το κρύο μακριά, ιδίως τη νύχτα. Αντίθετα, όταν ο ήλιος λάμπει, αφήστε τις ζεστές ακτίνες να θερμάνουν ανεμπόδιστα τα δωμάτιά σας.


Συμβουλή 6: Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης


Με τη λεγόμενη υδραυλική ρύθμιση, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένη εταιρεία, εξασφαλίζετε ότι όλα τα θερμαντικά σώματα στο διαμέρισμα μπορούν να ρυθμιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιθυμητή θερμοκρασία.


Συμβουλή 7: Ρυθμίστε τις θερμοκρασίες


Μας αρέσει να είναι ζεστά στο σαλόνι και στο μπάνιο: 21 βαθμοί είναι συνήθως το ελάχιστο. Αλλά στην κουζίνα, το διάδρομο ή το υπνοδωμάτιο, οι 18 βαθμοί, ή και λιγότεροι είναι συνήθως αρκετοί για να νιώθουμε άνετα. Εάν τα θερμαντικά σώματα είναι εξοπλισμένα με (προγραμματιζόμενο) θερμοστάτη, μπορείτε να ρυθμίζετε τις θερμοκρασίες με ευκολία, ακριβώς ανάλογα με την ώρα. Για περιόδους παρατεταμένης απουσίας, όπως διακοπές, Σαββατοκύριακα, ή τη νύχτα, αξίζει επίσης να μειώσετε τη θερμοκρασία σε όλους τους χώρους. Ο γενικός κανόνας για την περίοδο θέρμανσης είναι ότι κάθε βαθμός χαμηλότερης θερμοκρασίας δωματίου εξοικονομεί 6% στο κόστος θέρμανσης. Προσεξτε όμως: οι τοίχοι και τα δάπεδα δεν πρέπει να κρυώσουν εντελώς. Διαφορετικά θα χρειαστείτε πολλή ενέργεια για να επαναφέρετε το διαμέρισμα στην επιθυμητή θερμοκρασία.


Συμβουλή 8: Θερμάνετε σωστά


Εξαερώστε όλα τα θερμαντικά σώματα, αν τυχον δεν ζεσταίνονται σωστά. Να θυμάστε ότι αφού αφαιρεθεί ο αέρας, πρέπει να προστεθεί νερό στο σύστημα θέρμανσης. Όταν αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, μπορεί επίσης να έρθει η ώρα για την αναδιακόσμηση του σπιτιού: Αφαιρέστε τις κουρτίνες ή τα έπιπλα που καλύπτουν τα θερμαντικά σώματα και καθαρίστε τα από τη σκόνη, ώστε η θερμότητα να διαχέεται ελεύθερα στο δωμάτιο. Επιπλέον, ο αισθητήρας θερμότητας του θερμοστάτη θέρμανσης πρέπει να είναι εκτεθειμένος. Ο καλύτερος τρόπος για την παροχή φρέσκου αέρα είναι με πολλές σύντομες 'εκρήξεις' αερισμού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίγετε τα παράθυρα για πέντε έως δέκα λεπτά κάθε φορά. Εάν τα παράθυρα παραμείνουν σε ανακληση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης εργάσιμης ημέρας, οι χώροι θα κρυώσουν γρήγορα.


Για οποιαδηποτε ερωτηση, ή απορια μη διστάσετε να με καλεσετε στο 0172 400 7666 ή κλείστε ένα ραντεβού εδω.


@photo by Suludan Dillyaer

 

Follow me on Twitter. Check out my website.Nikos Pepelidis


Γεια χαρα! Ειμαι ο Νίκος. Eπαγγελματιας, εξειδικευμένος σύμβουλος ακινήτων στο Μόναχο. Η 12ετης εμπειρία και η γνωση της αγορας, μου επιτρεπει να σας εγγυηθώ μια απολυτη προσωπική, εχεμυθη και αποτελεσματικη εξυπηρέτηση. Καθημερινα, τοσο εγω, οσο και η ομάδα των συνεργατων μου απο την Postbank Immobilien GmbH βρισκομαστε διπλα σας για να σας εξυπηρετησουμε από την αρχικη αναζητηση εξευρεσης ακινητου, μέχρι την παράδοση των κλειδιών του στα χερια σας. Οι ανάγκες σας αποτελουν προτεραιοτητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού εδω

20 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page