top of page
  • AutorenbildNikos Pepelidis

Πιστωτικοι? Παρά την δυσμενη καταχωρηση σας στη SCHUFA* - 5 συμβουλες για "καλο" δανειο.

Είτε πρόκειται για την αγορά ενός αυτοκινήτου, είτε για σημαντικές ανακαινίσεις είτε για επαγγελματική αναπτυξη ή δραστηριοτητα - υπάρχουν πολλά σχέδια στη ζωή που μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή με ένα δάνειο.*Η Schufa Holding AG είναι ένα γερμανικό ιδιωτικό πιστωτικό γραφείο που υποστηρίζεται από πιστωτες. Έχει την έδρα της στο Βισμπάντεν, την πρωτεύουσα της Έσσης της Γερμανίας. Σκοπός της Schufa είναι να προστατεύει τους πελάτες της από πιστωτικούς κινδύνους αξιολογωντας την φερεγγυότητα των αντισυμβαλλομένων τους μεσω παροχης των δεδομενων τους. Προσφέρει επίσης προστασία της εμπορικης πιστης από την αφερεγγυότητα και την ανακολουθια των αντισυμβαλλομενων στους δανειολήπτες. Κατι αντιστοιχο με την Τειρεσιας ΑΕ στην Ελλαδα.


Μια δυσμενης καταχωρηση στη SCHUFA αποτελει εμπόδιο στα σχεδια σας. Όταν τα πράγματα στενεύουν οικονομικά, ένα δάνειο με έλεγχο της SCHUFA από την τράπεζα είναι συχνά η πιο προφανής λύση. Ωστόσο, ορισμένες προσφορές δανείων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή - για παράδειγμα, αν υπάρχουν προκαταβολικά τέλη. Παρακατω ακολουθουν συμβουλές οι οποιες θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο δάνειο παρά την δυσμενη σας καταχωρηση αθετησης υποχρεωσεων και εγγραφή σας στη SCHUFA.


Βαθμολογία SCHUFA - Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα;


Η SCHUFA αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την προηγούμενη συμπεριφορά πληρωμών και τις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τη λεγόμενη κλιμακα βαθμολογίας. Λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως το κατά πόσον ένα δάνειο που ληφθηκε στο παρελθόν αποπληρώθηκε όπως συμφωνήθηκε. Η υπολογιζόμενη τιμή στην κλιμακα της βαθμολογίας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητα, δηλαδή πόσο πιθανό είναι το άτομο να ανταποκριθεί στις πληρωμές του.


Οι τράπεζες ελέγχουν την πιστοληπτική ικανότητα πριν από τη σύναψη μιας δανειακής σύμβασης για να αποκτήσουν μια εικόνα της οικονομικής σας κατάστασης και να εκτιμήσουν τον κίνδυνο αθέτησης. Μια αρνητική εγγραφή SCHUFA αποτελεί εμπόδιο εδώ, αλλά όχι αυτόματα και λόγο για την άρνηση χορήγησης δανείου. Άλλα κριτήρια, όπως η εισοδηματική σας κατάσταση και το πιστωτικό σας ιστορικό, παίζουν ρόλο στη χορήγηση ενός δανείου. Ένα δάνειο παρά την καταχώρηση σας στη SCHUFA είναι σίγουρα εφικτό αν, για παράδειγμα, μπορείτε να παρουσιάσετε ενα σταθερό εισόδημα και επαρκείς εξασφαλίσεις που υποστηριζουν την φερεγγυοτητα σας.

Συμβουλή:

Στην ιστοσελίδα της SCHUFA μπορείτε να ελέγξετε την πιστοληπτική σας ικανότητα με τη βοήθεια ενός προσομοιωτή. Παράλληλα, μπορείτε να μάθετε ποιοι σημαντικοί παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα.

Προσοχη στα δάνεια "χωρίς" SCHUFA


Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις που είναι ειδικά προσαρμοσμένες σε δύσκολες περιπτώσεις, παρόλο που το προηγούμενο ιστορικό πληρωμών και συνεπώς η βαθμολογια σας στη SCHUFA είναι μάλλον αποδεκτη. Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό - να υπάρχει γερμανικός τραπεζικός λογαριασμός και κατοικία στη Γερμανία. Επιπλέον, είναι σημαντικό να κερδίζετε αρκετά ωστε να μπορείτε πάντα να εξυπηρετείτε πλήρως τις δόσεις του δανείου. Βοηθητικά για δάνεια παρά την όχι και τόσο καλή βαθμολογία SCHUFA είναι οι εγγυήσεις και οι εξασφαλίσεις, όπως το ιδιο το όχημα στην περίπτωση χρηματοδότησης αυτοκινήτου.


Ένα γρήγορο δάνειο με αρνητική εγγραφή SCHUFA: Αυτή η προσφορά ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή. Οι διαμεσολαβητες παροχης πιστώσεων που σας υπόσχονται χρηματοδότηση χωρίς SCHUFA δεν προτεινονται. Κάθε δανειστής είναι νομικά υποχρεωμένος να ελέγχει την πιστοληπτική ικανότητα του αιτούντος. Εάν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για συμβουλές και άλλα παρόμοια, θα πρέπει να "χτυπήσει" καμπανακι κινδύνου. Οι προκαταβολικές αμοιβές υποδηλώνουν σαφώς αμφίβολες προσφορές. Συχνά, σε αντίθεση με τις προσδοκίες, η χρηματοδότηση απορρίπτεται και δεν παίρνετε πίσω τα χρήματά σας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι διαμεσολαβητες αυτω των πιστώσεων σας χρεώνουν με πολύ υψηλά επιτόκια για δάνεια, τα οποία οδηγούν εύκολα σε μια νεα παγίδα του χρέους.


5 συμβουλές για να πάρετε ένα "καλό" δάνειο παρα τη δυσμενη σας καταχωρηση


Η υποβολή αίτησης για δάνειο παρά την κακή πιστοληπτική ικανότητα είναι μια δύσκολη υπόθεση. Παρακατω αναφερουμε μερικές σημαντικές συμβουλές για το πώς να προχωρήσετε σωστά και, κυρίως, πώς να αποφύγετε τα λάθη.


#Συμβουλή 1: Βελτιώστε τη βαθμολογία SCHUFA


Ιδανικά, δεν θα έπρεπε να βασίζεστε σε δάνειο παρά την αρνητική σας καταχωρηση, αλλά να έχετε περισσότερες επιλογές για τη χρηματοδότηση των επιθυμιών σας. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να βελτιστοποιήσετε την προσωπική σας βαθμολογία στην SCHUFA μεσοπρόθεσμα μέσω θετικών καταχωρίσεων. Αυτό θα σας δώσει περισσότερες πιθανότητες να λάβετε ένα ευνοϊκό δάνειο στο μέλλον. Επομένως, ελέγχετε τακτικά τις πληροφορίες SCHUFA (π.χ. αγοράζοντας έκθεση της πιστοληπτικής ικανότητας SCHUFA σε καποιο απο τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα, ειτε online ζητώντας αντίγραφο των δεδομένων απευθείας από την SCHUFA) και, εάν χρειάζεται, να διαγράψετε μη εξουσιοδοτημένες καταχωρήσεις. Θυμηθείτε να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας εγκαίρως και να μην περιμένετε για διάφορες υπενθυμίσεις. Εάν έχετε πολλά μικρά δάνεια απο αγορες με δοσεις (όπως πχ επίπλων ή ταχυδρομικών παραγγελιών κ.λπ.), αυτό μπορεί επίσης να έχει αρνητική επίδραση στη βαθμολογία SCHUFA. Επομένως, ένα υποθηκευμενο δάνειο απο την τράπεζά σας είναι συνήθως η πιο έξυπνη επιλογή.


#Συμβουλή 2: Εκμεταλλευτειτε το χρόνο για να συγκρίνετε τα δάνεια


Οποτεδηποτε κι αν βρεθείτε σε οικονομική ανάγκη, ένα δάνειο με δυσμενη εγγραφή στη SCHUFA συχνά φαίνεται ως η μόνη διέξοδος. Παρ' όλα αυτά, ενεργήστε με προσοχή και ελέγξτε τα πάντα σχολαστικα, ώστε να μην πέσετε θύμα μιας αμφίβολης προσφοράς δανείου. Αποφύγετε τους πιστωτικούς εταίρους στους οποίους παρατηρείτε τα ακόλουθα σημαδια:

  • Προκαταβολικά τέλη (για παράδειγμα, έξοδα για την αποστολή εγγράφων της σύμβασης ή έξοδα από την τσέπη σας).

  • Τέλη για άμεσα δάνεια και ταχύτερη επεξεργασία της αίτησής σας

  • Έλλειψη διαφάνειας στη διαδικασία υποβολής της αίτησης

  • Πίεση χρόνου εκ μέρους του διαμεσολαβητη πιστώσεων (για παράδειγμα, να απαιτεί να υπογραψετε κατά τη διάρκεια της πρωτης κατ' οίκον επίσκεψης)

  • Πώληση περιττών ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων

  • Συμβουλευτική καθοδηγηση για το χρέος σας από μη εξειδικευμένα άτομα

  • Συμβάσεις "φίμωσης" που σας δεσμεύουν σε ακριβά δάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα


#Συμβουλή 3: Πάρτε συμβουλές απο τους ειδικους


Ιδιαιτερα με τα μεγαλύτερα σε ποσα δάνεια, είναι σημαντικό να είστε πλήρως ενημερωμένοι και να γνωριζετε σε τι θα εμπλακειτε. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσετε ανεξάρτητες οικονομικές συμβουλές ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την τράπεζα. Οι ειδικοί θα σας δώσουν συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο χρηματοδότησης του έργου σας και τα έγγραφα που χρειάζεστε για να υποβάλετε αίτηση για δάνειο. Σε ολα τα χρηματοπιστωτικα ιδρυματα, οι αξιόπιστοι συνεργάτες χρηματοδότησης είναι εύκολο να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους - και είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση.


#Συμβουλή 4: Επιλέξτε δάνεια με ευέλικτες αποπληρωμές


Τα δάνεια με δυσμενη καταχωρηση στη SCHUFA έχουν συχνά μερικά κοινά στοιχεία: Ο σχεδιασμός της σύμβασης είναι λιγότερο ευέλικτος και το ασφάλιστρο κινδύνου επί του επιτοκίου είναι υψηλότερο. Αν παρουσιαζετε χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα, συχνά πρέπει να αποδεχτείτε αυτά τα μειονεκτήματα. Παραυτα, όταν συγκρίνετε δάνεια, δώστε προσοχή στο ποια τράπεζα σας προσφέρει, για παράδειγμα, τη δυνατότητα δωρεάν έκτακτης αποπληρωμής και διακοπής δόσεων, τον τυπο του επιτοκιου κλπ.


#Συμβουλή 5: Μην τα παρατάτε αμέσως - δοκιμάστε ξανά


Αν η τράπεζά σας απερριψε την αιτηση σας για ένα δάνειο, αυτο δεν σημαινει οτι και το σχέδιό σας εχει αποτύχει! Κάθε πιστωτικό ίδρυμα αξιολογεί με διαφορετικά κριτήρια την πιστοληπτική σας ικανότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να λάβετε δάνειο εστω και με αρνητική SCHUFA. Μια δυνατότητα μπορεί να είναι η προσθήκη ενός επιπλέον δανειολήπτη στη σύμβαση.

Καλο να γνωριζετε:

Οι ιδιώτες μπορούν να παραγγείλουν δωρεάν αντίγραφο των δεδομένων τους (σύμφωνα με το άρθρο 15 DS-GVO) από την SCHUFA μία φορά το χρόνο. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές προορίζονται μόνο για εσάς προσωπικά. Εάν χρειάζεστε πχ αποδείξεις για τον ιδιοκτήτη ή τον νοικοκύρη σας, για παράδειγμα, η έκθεση πιστοληπτικής ικανότητας της SCHUFA είναι η σωστή επιλογή.

Για οποιαδηποτε ερωτηση, ή απορια μη διστάσετε να με καλεσετε στο 0172 400 7666 ή κλείστε ένα ραντεβού εδω.


@photo by Andrea Piacquadio

 

Follow me on Twitter. Check out my website.Nikos Pepelidis


Γεια χαρα! Ειμαι ο Νίκος. Eπαγγελματιας, εξειδικευμένος σύμβουλος ακινήτων στο Μόναχο. Η 15ετης εμπειρία και η γνωση της αγορας, μου επιτρεπει να σας εγγυηθώ μια απολυτη προσωπική, εχεμυθη και αποτελεσματικη εξυπηρέτηση. Καθημερινα, τοσο εγω, οσο και η ομάδα των συνεργατων μου βρισκομαστε διπλα σας για να σας εξυπηρετησουμε από την αρχικη αναζητηση εξευρεσης ακινητου, μέχρι την παράδοση των κλειδιών του στα χερια σας. Οι ανάγκες σας αποτελουν προτεραιοτητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού εδω

102 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page