top of page
 • AutorenbildNikos Pepelidis

Θανατος - Λιστα ενεργειων για την περίπτωση θανάτου - τι πρέπει να κάνετε όταν κάποιος πεθάνει;

Μετα τον θανατο οικειου προσωπου, οι κληρονόμοι πρέπει να ασχοληθούν με μια σειρά από οργανωτικά θέματα. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια λίστα ελέγχου ενεργειων για τον θάνατο ενός συγγενή!Παρα τη θλίψη, όταν πεθαίνει ένας συγγενής, οι κληρονόμοι πρέπει να ασχοληθούν με μια σειρά από οργανωτικά θέματα. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση λογαριασμών, δανείων και της κληρονομικής ακίνητης περιουσίας του αποβιώσαντος. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια λίστα ελέγχου για το θάνατο ενός συγγενή!


Λίστα ελέγχου ενεργειων θανάτου - τι να κάνετε;


Σχεδόν κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για έναν θάνατο. Αυτός ο κατάλογος ελέγχου θα σας βοηθήσει να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για τη διευθέτηση εκκρεμοτητων, παρά τη θλίψη.

 • Λογαριασμός ταμιευτηρίου, τρεχούμενος λογαριασμός, επενδυτικός λογαριασμός: Ενημερωθείτε για τους υπάρχοντες τραπεζικούς λογαριασμούς του θανόντος.

 • Παρουσιάστε στην τράπεζα πληρεξούσιο, ή εξουσιοδότηση ωστε να αποκτήσετε πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του θανόντος.

 • Δεν έχετε πληρεξούσιο; Εναλλακτικά, μπορείτε να προσκομίσετε κληρονομικό συμβόλαιο, κληρονομητήριο, ή επικυρωμένη διαθήκη.

 • Συντονιστείτε με τους άλλους κληρονόμους. Μπορείτε να διαθέσετε τα περιουσιακά στοιχεία του θανόντος μόνο από κοινού!

 • Η κληρονομιά σας συνοδεύεται από δάνειο; Ελέγξτε αν πραγματικα, αξίζει να την αποδεχθείτε. Έχετε το δικαίωμα να την απορρίψετε!

 • Θέλετε να απορρίψετε μια κληρονομιά; Λάβετε υπόψη σας την προθεσμία των έξι εβδομάδων εντός της οποίας πρέπει να υποβάλλετε δήλωση αποποιησης/παραίτησης

 • Κληρονομήσατε ένα ακίνητο; Τότε η αποδοχή της κληρονομιάς αξίζει σε πολλές περιπτώσεις παρά το ανεξόφλητο δάνειο.

 • Επικοινωνήστε με τη χρηματοδοτούσα τράπεζα του θανόντος και ενημερωθείτε για τις υφιστάμενες υποχρεώσεις αποπληρωμής που απορρεουν απο την αντιστοιχη δανειακη συμβαση.

 • Αναλάβετε τις δανειακες υποχρεωσεις του αποβιώσαντος, προκειμένου να εξοφλήσετε το υπόλοιπο ποσό του δανείου που έχει ληφθεί για το ακίνητο.

 • Θέλετε να διακανονίσετε το υπόλοιπο ποσό - για παράδειγμα από την πληρωμή της ασφάλειας ζωής - αμέσως; Ενημερωθείτε για τη δυνατότητα τακτικής ή έκτακτης καταγγελίας.

 • Σκοπεύετε να πουλήσετε το κληρονομημένο ακίνητο; Τότε έχετε τη δυνατότητα έκτακτης καταγγελίας της σύμβασης δανείου σύμφωνα με το άρθρο 490 παράγραφος 2 του BGB.

 • Ο θανών συγγενής έχει συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το υπόλοιπο χρέος; Στην περίπτωση αυτή, διευκρινίστε τη διαδικασία ανάληψης της οφειλής με τον ασφαλιστή και την τραπεζα.

Έχετε περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με την πώληση ή την τρέχουσα αξία ενός κληρονομημένου ακινήτου; Μπορείτε να λάβετε περαιτέρω βοήθεια από την Postbank Immobilien!


Για οποιαδηποτε ερωτηση, ή απορια μη διστάσετε να με καλεσετε στο 0172 400 7666 ή κλείστε ένα ραντεβού εδω.


@photo by Pixabay

 

Follow me on Twitter. Check out my website.Nikos Pepelidis


Γεια χαρα! Ειμαι ο Νίκος. Eπαγγελματιας, εξειδικευμένος σύμβουλος ακινήτων στο Μόναχο. Η 12ετης εμπειρία και η γνωση της αγορας, μου επιτρεπει να σας εγγυηθώ μια απολυτη προσωπική, εχεμυθη και αποτελεσματικη εξυπηρέτηση. Καθημερινα, τοσο εγω, οσο και η ομάδα των συνεργατων μου απο την Postbank Immobilien GmbH βρισκομαστε διπλα σας για να σας εξυπηρετησουμε από την αρχικη αναζητηση εξευρεσης ακινητου, μέχρι την παράδοση των κλειδιών του στα χερια σας. Οι ανάγκες σας αποτελουν προτεραιοτητα μας.


Για περισσότερες πληροφορίες κλείστε ένα ραντεβού εδω

239 Ansichten0 Kommentare

Comentários


bottom of page